Hartelijk welkom bij Fanfare ORANJE

foto Bolwerk Dokkum

Muzikaal bolwerk

De oprichtingsdatum van de Chr. Muziekver. Oranje is 2 juli 1896 zodat Oranje en de stad Dokkum dit jaar (2019) 123 jaar met elkaar zijn verbonden.
Oranje is trots op haar prachtige stad en heeft in dat perspectief in het verleden haar jubileumCD (1996) de titel meegegeven "100 jaar muzikaal bolwerk". In het verlengde daarvan willen we nog steeds, maar ook in de toekomst, een "muzikaal bolwerk" zijn voor Dokkum en haar wijde omgeving.

EERSTVOLGENDE
ACTIVITEIT:

x
Voorjaarsconcert
samen met
Jeugdorkest Opus3
Popkoor Westereen

za. 13 april
19.30 uur
De Fontein
- Dokkum
INFO
x

Kijk ook op:

OUD PAPIER
Muziekkorpsen Dokkum
vanaf 8.00 uur !!
12 jan
27 jul
9 febr
24 aug
9 mrt
21 sep
6 apr
19 okt
4 mei
16 nov
1, 29 jun
14 dec

TERUGBLIK

         

Federatie 2019 Al weer een jaar voorbij en dus ook weer deelname aan het Van Wieren en Vellinga Muziekfestival.
Dit jaar de solisten in samenwerking met "West" en in de muziekschool te Dokkum.
Het festival traditioneel met de korpsen van "Oost" en weer terug in Anjum in de nieuwe Dobbe. Geen beker voor Oranje, die was voor de Lauwersfanfare.

Kerst 2018 heeft Oranje bij diverse kerstactivitei-ten gespeeld. Dit jaar een aantal optredens in kleine(re) groepen.
Beginnend een groepje bij Joris Kerstboom op de kerstmarkt.
Bij de ouderenkerstmiddag in de Grote Kerk zorgde een groepje voor de begeleiding van de samenzang.
Zoals al vele jaren weer de begeleiding (met het hele orkest) van de Volkskerst-zang. (Waar het accent helaas niet lag op de zang door het volk over kerst).
Traditioneel was er weer een groepje muzikanten bij de Kerstochtendzang op 1e kerstdag 6.00 uur spelend op verschillende locaties in Dokkum, en afsluitend in Dongeraheem.
Daarnaast op 1e Kerstdag nog een groep bij de Kerstdienst in De Fontein.
De begeleiding van de Kerstnachtdienst met het gehele orkest ging door miscommuni-catie (helaas) niet door.
Zondag 28 oktober 2018, dubbelconcert "Fanfare Oranje" met Gospelchoir "Joy for People" onder de noemer "Autumn Sounds".
In een goed gevulde Doelstien klonken de herfstklanken door beide verenigingen afzonderlijk en gezamenlijk.
Oranje speelde voor de pauze een aantal koraal- en concertwerken. Na de pauze lag het accent op het lichte genre. Solistich trad de bassectie voor het voetlicht.
In het afsluitende nummer van Oranje kwamen alle secties aan bod. Het concert werd gezamenlijk afgesloten met het nummer "God and God alone".
(een aantal foto's)

Zaterdag 2 juni 2018 heeft Oranje deelgenomen aan het muziekconcours op Schiermonnikoog. O.l.v. Andries de Haan speelden we het werk "By the River" van Jan v.d. Roost. In de gecombineerde 3e en 2e divisie behaalden we een beker voor de derde plek, met 84,5 punten.

Een groot deel van Oranje bleef na het optreden op het eiland om er nog een gezellig weekend van te maken. (foto's)


In 1897 maakt Oranje ook al een uitstapje naar Schiermonnikoog. Er was toen nog geen pier en aanlegsteiger. Ze werden met paard en wagen van boord gehaald.
Zaterdag 17 februari 2018: jaarlijkse Van Wieren en Vellinga Muziekfestival (Federatie) Dit jaar in het kader van Culturele Hoofdstad een samenwerking van de federaties Dongeradeel Oost en -West en Ferwerderadiel. Een muziekdag met 14 optredens en een afsluiting met Broken Brass. Door het grote aantal deelnemers al een start om 11.00 uur. De locatie was in het zeer fraai ingerichtte MFA "De Ynset" in Holwerd.
(een paar foto's)

Zaterdag 20 januari 2018: jaarlijkse interne solistenconcours.
Jury: Durk Krol. De pianobegeleiding: Atie van Halderen.

De beker voor de solisten junioren werd gewonnen door Joëlle Schönrock.
De saxofonistes Froukje de Haan en Mariska Holwerda wonnen de beker voor groepen in de categorie senioren.
Willem Hoeksma speelde op zijn bugel "Celtic Dream" van Peter Graham. Voor zijn optreden kreeg hij 55 punten en hiermee de winnaar van de Meint van der Meulenbokaal.

november 2017: Sinterklaas
Bij het grote feest van de intocht van Sinterklaas in Dokkum was een belangrijke rol weggelegd voor de "Dokkumer Dakkapel". Oranje was de hofleverancier voor dit orkest. De opnames voor het Sinterklaasjournaal, en de aanwezigheid bij de intocht leverden vele beelden en klanken op van de Kapel. Een belevenis om mee te maken
.

zaterdag 11 november 2017: Najaarsconcert
Het jaarlijkse herfst/najaarsconcert heeft plaats gevonden in De Fontein. Medewerking werd verleend door het trio WEI.

Een afwisselend concert met alshoogtepunt het muziekspektakel "De achtste dei". Oorspronkelijk gescheven voor Halleluja Anjum.
De versie in Dokkum werd ondersteund met teksten en beelden passend bij Dokkum.
De verloting in de pauze leverde velen een leuk prijsje op.

zaterdag 15 juli 2017: Deelname WMC
Oranje heeft met succes deelgenomen aan het Wereld Muziek Concour (WMC) te Kerkrade. Spelend in het theater in Heerlen, en uitkomende in de 2e divisie fanfare behaalde Oranje 88,17 punten. Een royale 1e prijs.
Een belgische fanfare werd de winnaar in onze divisie.

zaterdag 17 juni 2017: Studiedag WMC

Ter voorbereiding op onze deelname aan het WereldMuziekConcours (WMC) een studiedag. Hierbij was aanwezig de componist van ons vrije werk Aurora, Eric Swiggers. Dirigent Andries de Haan en de muzikanten kregen uitleg over zijn compositie en hoe hij heeft gedacht hoe de muziek moet klinken. Een leerzame studiedag.

Naast het vrije werk speelt Oranje het verplichte werk in de 2e div. fanfare; Divertimento van Eric Jansen. Oranje speelt zaterdag 15 juli in Kerkrade

Zaterdag 10 juni 2017:Open Dag Opus3
Jeugdkorps Oranje aanwezig!!
Probeer een instrument uit
Probeer de langste toon te blazen - leuke prijsjes !

Misschien lijkt het je leuk om ook mee te spelen in het Jeugdkorps van Oranje. Laat je bij onze stand informeren en aanmelden.

Maak een mooie kleurplaat en je kunt een leuke prijs winnen.
Klik hiernaast op de kleurplaat en je kunt hem uitprinten.

Ook in 2017 was Oranje weer actief bij de jaarlijkse Koningsdag. Voor de aubade was het dit jaar de beurt aan Oranje. Na de aubade het koffieconcert. Dit jaar speelden we in De Waadwente.
O.l.v. Andries de Haan speelden we o.a. vader-landse liederen, marsen en koralen, wat door de bewoners zeer op prijs werd gesteld.

Ook op 4 mei bij de traditionele dodenherdenking was Oranje weer present. O.l.v. Emke Kommerie speelden we koralen en het Wilhelmus.
Het signaal voorafgaand aan de twee minuten stilte werd gespeeld door Peter Wissman.
(een paar foto's)

Zaterdag 21 januari 2017: jaarlijkse interne solistenconcours.
Jury: Bienze Ylstra. De pianobegeleiding: Atie van Halderen.

De beker voor de solisten junioren werd gedeeld gewonnen door broer en zus Björn en Joëlle Schönrock.
Bij de groepen junioren werd de beker gewonnen door de zusters Brechtsje en Femke Andringa
De trombonesectie won de beker in de categorie senior-groepen.
Johanna Schönrock speelde op haar bugel "Rapsody" van André Waignein. Voor haar optreden kreeg ze 55½ punt en lof van de jury en hiermee was ze de winnares van de Meint van der Meulenbokaal (een paar foto's)

Maestroconcert 2016

Oranje vierde haar 120e verjaardag met een Maestroconcert. In een volle Fontein dirigeerden Annelies v.d. Meer, Marga Waanders, Herman de Vries en Willy de Groot de Fanfare Oranje. De jury, Nienke Nieuwhuis en Sipco Soorsma beoordeelden als winnaar Willy de Groot !! .

Naast de maestro was er aandacht voor de muziek van Oranje en de huldiging van een groot aantal jubilarissen. Namens de muziekbond werden gehuldigd voor 25 jaar muzikant: Aletta Wijnsma, Annette Kommerie, Baukje Hellingwerf, Elly v.d. Zee, Gayanie Dijksterhuis en Arjan Sijtsma
Voor 40 jaar muzikant: Folkert Smit en Willem Hoeksma.
Voor 50 jaar muzikant: Anneke Hellingwerf en Rintje Hellingwerf.
Met als topper 70 jaar muzikant: Willem Wittermans.
Naast de onderscheiding werd Willem Wittermans, net als Douwe Talstra benoemd als ere-lid.fotoserie Bote Sape Schoorstra

zie ook IN-DOKKUM en WALDNET

Verjaardagsconcert 2016
Oranje viert dit jaar, 2016, haar 120e verjaardag met op 2 juli een verjaardagsconcert op de Breedstraat. Onder goede weersomstandigheden en een goede publieke belangstelling onze verjaardag gevierd. Publiek getrakteerd op "Oranje-cup-cakes".
 
 
Klaas Nutma nog steeds in onze gedachten
           
Iets te vragen of te melden ?
Ons e-mailadres is oranjedokkum@hotmail.com
 
 
 
Webdesign: R.S.Hellingwerf
versie 12 maart 2019
           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bsp;

 

 

 

 


opslaan | opslaan als | herlaad | info sluiten