Dirigent ORANJE

dirigent

Siemen
Hoekstra

 

Siemen Hoekstra


Siemen Hoekstra (Akkerwoude, 1966) maakte al op jonge leeftijd de keuze om beroepsmatig met muziek bezig te zijn.
Na de havo te Dokkum studeerde hij trompet en HaFaBra-directie aan het Leeuwarder Conservatorium. Hij vervolgde de trompetstudie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en het hoofdvak directie bij Jan de Haan, Dirk Annema en Gerrit Fokkema. Hij liep daarbij stage bij de bekende Engelse dirigent David King.

Als trompettist/bugelist/cornettist speelde hij in diverse orkesten zoals De Bazuin Oenkerk, Soli Brass Leeuwarden en De Wâldsang Buitenpost. Professioneel speelde hij in onder andere het Frysk Orkest, Noord Nederlands Orkest, Johan Willem Friso Kapel, het NCRV-koperensemble en het Nederlands koperensemble.

Van 1991 tot 2003 was hij werkzaam bij Joop vd Ende producties. Hij heeft onder andere bij de musicals Les Miserables, Cats, Phantom of the Opera, Miss Saigon, Elisabeth, Titanic en the Sound of Music gespeeld.

Als dirigent begon Hoekstra bij brassband Juliana (Kollumerzwaag). Van 1999 tot 2005 was hij o.a. dirigent van de Provinciale Brassband Groningen (PBG). Van 2002 tot 2007 was hij ook dirigent van fanfare Joost Wiersma (Eestrum).

Op dit moment is Siemen Hoekstra dirigent bij meerdere orkesten, waaronder De Jouster Fanfare.
Verder geeft hij les als klein koper docent in Stavoren en is hij trompettist bij het koperkwintet ‘Fiifresombrass’.