basis
   
   

Welkom op de website van Oranje

Muzikaal bolwerk

De oprichtingsdatum van de Chr. Muziekver. Oranje is 2 juli 1896 zodat Oranje en de stad Dokkum dit jaar (2023) 127 jaar met elkaar zijn verbonden.
Oranje is trots op haar prachtige stad en heeft in dat perspectief in het verleden haar jubileumCD (1996) de titel meegegeven "100 jaar muzikaal bolwerk". In het verlengde daarvan willen we nog steeds, maar ook in de toekomst, een "muzikaal bolwerk" zijn voor Dokkum en haar wijde omgeving.

   
         
   


GOUDEN KORALEN DOOR ORANJE EN JOCHEM SCHUURMANS

Op zondagavond 16 april organiseert Fanfare Oranje een koralenconcert in de Fonteinkerk in Dokkum. Naar verwachting een afscheidsconcert van de kerk waar Oranje jarenlang diverse kerkdiensten begeleidde en prachtige concerten mocht geven.

De koralen die Oranje deze avond onder leiding van dirigent Siemen Hoekstra speelt, worden daarom als ode aan de kerk gebracht. Op het repertoire staan uiteenlopende koralen zoals het sfeervolle Evening Rise en het bekende You raised me up.

Als speciale gast deze avond is organist Jochem Schuurman uitgenodigd. Deze bekende Friese organist volgde van 1997 tot 2007 orgellessen bij Johan G. Koers. Vervolgens studeerde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music.
Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842. Velen zullen hem (her)kennen als de organist bij de eerste corona-kerkdiensten bij Omrop Fryslân

Organist en orkest zullen afzonderlijk en samen optreden en er zijn ook een aantal liederen met samenzang waardoor het een afwisselende avond belooft te worden.

Het concert begint om 19.00 uur en de entree is 7,50.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij leden en aan de zaal.

   
         
    LAATSTE NIEUWS VOLGENDE OPTREDEN Linkjes    
           
   

We kijken terug op een geslaagde Play-inn.
Met 60 muzikanten hebben we een dag gespeeld o.l.v. Peter Kleine Schaars.
Lees verder

nieuws

 

Ons eerstvolgende optreden is het Koralen-concert
op 16 april in De Fontein Dokkum

 

 

Volg ons ook op Facebook


Steun Oranje door via deze link bij uw webshop te bestellen. Klik op de link en zoek uw webwinkel.
Kost u niks. Oranje krijgt provisie.


   
    X   X   X    
   

       
   
 
   
   
Copyright © Oranje Dokkum | Designed by ErEsHa
 
Snel Contact
Tel: 06 - 11769092
Email: oranjedokkum@hotmail.com
 
         
         
   
26-3-2023